تفاوت عربیکا و ربوستا

همان طور که میدانیم دو نژاد دان قهوه عربیکا و ربوستا وجود دارند. یکی از تفاوت های اصلی عربیکا و ربوستا ویزگی ها و ساختار شیمیایی منحصر به فرد دان عربیکا است که باعث شده این دان از نظر عطر و طعم نسبت به هر ناحیه و خاستگاه دچار شخصیت متفاوتی شود.

 

قهوه

درخت‌ قهوه عربیکا  در ارتفاعات 900 تا 2000 متری از سطح زمین کاشته می‌شود و به همین دلیل به آن قهوه کوهی نیز گفته می‌شود.
این درخت معمولا در ارتفاعات یمن، سودان و اتیوپی می روید اما این روزها کشورهایی مثل برزیل، جامائیکا و کلمبیا بهترین تولیدکننده‌های قهوه عربیکا هستند.

دانه‌های نژاد عربیکا، بیشترین میزان تولید قهوه را در جهان به خود اختصاص داده‌اند و نسبت به انواع دیگر گران‌تر و خوش‌طعم‌تر هستند.این دانه ها با وجود داشتن کافئین کمتر نسبت به روبوستا، اغلب طعم بهتری دارد. دانه عربیکا عطر و طعم ملایم تر و شرین تری دارد و رایحه هایی از شکلات و شکر حس می شود. همچنین دانه های عربیکا اغلب نشانه هایی از میوه ها یا توت ها دارند.

درخت‌ قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تا ارتفاع 800 یا 900 متری کاشته می‌شوند. (به درخت قهوه روبوستا Coffea canephora و Coffea robusta گفته می‌شود) این درخت‌ها ارتفاع بلندتر و مقاومت بیشتری نسبت به درخت‌های عربیکا دارند.
قهوه روبوستا بیشتر در کشورهای ویتنام، برزیل، اندونزی و هند کاشته می‌شود.

دانه روبوستا طعم قوی تر، خشن تر و تلخ تری داره و رایحه فرعی ناملایم و کائوچویی حس می شود.

با وجود اینکه عطر و طعم روبوستا نسبت به عربیکا از لطافت کمتری برخورداراست  ولی در میکس های اسپرسو شدیدا استفاده می شود و بخاطر کرمای بهتری که تولید میکند (همان لایه خامه ای روی اسپرسو) بسیار مورد علاقه است.

arabica

قهوه روبوستا سطح اسیدیته کمتری نسبت به قهوه عربیکا دارد، به این معنی که طعم شیرینی آن معمولا کمتر است.
دانه های قهوه از گونه روبوستا عموماً کوچکتر و دایره ای تر از دانه های عربیکا هستند، همچنین معمولاً رنگ پریده تر هستند و چین وسط آن کمتر مشخص است.

بهترین نوع قهوه برای لاغری به نظر  شما کدام قهوه است عربیکا یا ربوستا؟

بهترین نوع قهوه برای لاغری، قهوه با کافئین زیاد است. قهوه روبوستا جزو قهوه های پر کافئین می باشد و بیش از 2 درصد کافئین دارد اگرچه قهوه عربیکا نیز بر کاهش وزن موثر است اما قهوه ی روبوستا میزان کافئین بیشتری دارد و برای لاغری موثر تر است.

مقایسه کلی قهوه عربیکا و روبوستا

  • قهوه عربیکا کیفیت و قیمت بالاتری نسبت به قهوه روبوستا دارد.
  • عربیکا بسته به نوع آن طیف گسترده ای از طعم ها را دارد که این طیف از شیرینی ملایم تا ترش و تیز بودن متغیر است
  • قهوه عربیکا چربی و قند بیشتری نسبت به روبوستا دارد، عربیکا 60% چربی دارد و غلظت قند آن دو برابر روبوستا می باشد.
  • قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به قهوه عربیکا دارد.
  • عطر دانه های رست شده عربیکا رایحه ای میوه ای و شیرین دارند
  • دانه های روبوستا تلخ تر می باشند، اما دانه های عربیکا به ترشی می زند. علت تفاوت در طعم آن ها به این خاطر است که، این دو نوع قهوه در دو شرایط متفاوت محیطی رشد می کنند.
  • دانه های روبوستا کوچک و دایره ای شکل هستند، ولی دانه های عربیکا بزرگتر و بیشتر بیضی شکل هستند.
  • قهوه عربیکا حدود 60% از قهوه تولیدی جهان را تشکیل می دهد و قهوه روبوستا حدود 40%.
  • بزرگ ترین تولید کننده قهوه عربیکا، کشور برزیل می باشد و بزرگ ترین تولید کننده قهوه روبوستا، کشور ویتنام است.
  • گیاه عربیکا در مناطق با ارتفاع بالاتر رشد می کند و نسبت به آفات و بیماری ها حساس و بازده محصول کمتری دارد، اما گیاه روبوستا مقاوم تر و در ارتفاعات پایین و مناطق مرطوب رشد خوبی دارد
  • قهوه عربیکا حاوی دو برابر شکر بیشتری نسبت به قهوه روبوستا می باشد.
  • روبوستا اسیدیته کمتری نسبت به قهوه عربیکا دارد.
  • روبوستا کرما یا خامه بهتری برای اسپرسوی شما درست میکند.

شما طعم کدام قهوه را بیشتر می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *